Contact

Tervpályázat a Kulturális Multifunkcionális Központ építésére

Itthon > Uncategorized > Tervpályázat a Kulturális Multifunkcionális Központ építésére

A Bihar Megyei Tanács szeptember 16-i, rendes ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagytak egy ötletpályázat szervezésére vonatkozó dokumentációt egy kulturális központ építésére Nagyváradon. A központ létesítése érdekében a Bihar Megyei Tanács idén tavasszal együttműködési megállapodást kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal.

Az ötletbörze célja, hogy kiválassza a legjobb javaslatokat a központ építésére, figyelembe véve a megye lakosainak érdekeit az életminőség javításának érdekében, beleértve az épített örökségét is. A kulturális központ alkalmas volna összejövetelek, kongresszusok vagy konferenciák, előadások megszervezésére, azonban kreatív létesítményként is működne, hozzájárulva ezáltal a kulturális, tudományos és üzleti turizmus fejlesztéséhez Nagyváradon és Bihar megyében.

Az épületben lenne egy 1000-1200 személy befogadására alkalmas nagyterem, valamint néhány konferenciaterem is. A kulturális központ mintegy 3.500 négyzetméteres területen épülne fel, a maximális magassága pedig 24 méter lenne. Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a rendes tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón bejelentette a kulturális központ építésére vonatkozó tervpályázat kiírását.  

„Ez egy hagyományos pályázat lesz.  A pontszám megállapításánál elsősorban a kreativitást és az eredetiséget veszik figyelembe. Ugyanakkor pontozni fogják a működőképességet és a fenntarthatóságot, figyelembe véve, hogy körülbelül 15 millió eurós projektről van szó. Terveink szerint október 1-jén meghirdetjük az ötletversenyt, azt követően, hogy a pályázat minden technikai elemét kidolgozzuk, és december elejéig lehet majd benyújtani a projekteket. Ezek elbírálása decemberben zajlik, a bizottságnak legalább három műépítész tagja kell legyen. Nagyon valószínű, hogy ez a pályázat Bihar megye stratégiai projektjei között fog szerepelni, hogy a határon átnyúló európai forrásokra lehessen pályázni vele a következő finanszírozási időszakban”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Előző Jóváhagyták a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalát, és a műszaki-gazdasági mutatókat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor