Contact

Tizenhat hulladéktárolót építenek Bihar megyében

Itthon > Uncategorized > Tizenhat hulladéktárolót építenek Bihar megyében

A Bihar Megyei Tanács tizenhat hulladékgyűjtő udvart alakít ki Bihar megyében. A megyei önkormányzat július 8-i rendkívüli ülésén a helyi képviselő-testület tagjai jóváhagytá ezen központok létesítésének műszaki dokumentációját.

Ezek az első létesítmények abból a 32 szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas tárolóból, amelyek kialakítása szerepel a megyei hulladékgazdálkodási tervben. A hulladékudvarokat a megyében élő lakosok használhatják.  

Az első szakaszban a következő településeken hoznak majd létre hulladéktároló udvarokat: Belényes, Margitta, Nagyszalonta Élesd, Érmihályfalva, Székelyhíd, valamint Biharszentandrás, Tenke, Magyarcséke, Fugyivásárhely, Mezőtelegd, Rév, Barátka, Papfalva, Váradszentmárton és Oláhszentmiklós. 

„A projekteket a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében nyújtjuk be, hogy európai uniós finanszírozást szerezhessünk. Véleményünk szerint ez egy fontos projekt, amely a már meglévő rendszerrel együtt javítja a hulladékgyűjtés hatékonyságát Bihar megyében, és értelmét veszítheti az illegális szemétlerakás, ugyanis a lakosság bármilyen típusú hulladékot elvihet a központokba”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Minden központban konténereket helyeznek el a következő hulladékok szelektív gyűjtésére: ruhaanyagok, újrafelhasználható termékek, fém, háztartási cikkek, üveg,  elektromos és elektronikus termékek, műanyagok, papír-karton, faanyagok, bútorok, növényi eredetű hulladékok, építőipari törmelékek és veszélyes hulladékok.

A Bihar Megyei Tanács finanszírozza a hulladéktároló udvarok megépítését és felszerelését.

 A polgármesteri hivatalok biztosítják a hulladéktárolók működéshez szükséges körülményeket, és kidolgozzák a központok szabályzatát úgy, hogy ezt más területi-közigazgatási egységek is használhassák. A környékbeli lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a helyi köztisztasági vállalatok nem szállítanak el.

A Bihar megyei hulladékgyűjtő központok/udvarok építésére vonatkozó projekt összértéke 37.826.313 lej áfával együtt.

Előző <strong>Folyamatban lévő megyei beruházások értékét aktualizálták</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor