Contact

Több mint hatvan tonna hulladékot szedtek össze az utak menti területekről

Itthon > Uncategorized > Több mint hatvan tonna hulladékot szedtek össze az utak menti területekről

2022 első két hónapjában összesen 28,4 tonna illegálisan kidobott hulladékot gyűjtöttek össze az megyei utak mentén lévő területekről és a közszállítási járművek megállóhelyeiről. 

Ezen övezetekből összeszedett szemét szétválogatása után a hulladéktípusok mennyisége a következő volt: 11,7 tonna üveg, 5,5 tonna PET – palack, 4,3 tonna különféle műanyag, 2,2 tonna alumínium doboz, 3,1 tonna papír és karton, valamint 1,9 tonna kommunális hulladék.

Mint ismeretes a köztisztasági akciókat a Bihar Megyei Tanács és a Bene Internațional cég közötti együttműködési megállapodás alapján szervezik meg, amelyről a megyei önkormányzat 224/2021.09.16. számú határozata rendelkezik. 

Tavaly októbertől egészen az év végéig összesen 62,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

A cég ingyenesen összegyűjti, elszállítja, szétválogatja és hasznosítja, vagy semlegesíti ezeket a hulladékokat. A Bihar Megyei Tanács kiegyenlíti a válogatás és hasznosítás után megmaradt hulladékok tárolásának költségeit. 

A megállapodás a piknikhelyekre és turisztikai övezetekre is vonatkozik, amelyek Bihar megye köz- vagy magánterületén helyezkednek el. 

Ezt 12 hónapos időszakra kötötték meg, a megállapodás meghosszabbításának lehetőségével.

Előző Húsz ajánlat érkezett a megyei közszállítási tenderre

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor