Contact

Új híd épül Csarnóházán

Itthon > Uncategorized > Új híd épül Csarnóházán

2021. január 11-én kezdték meg a Sebes-Körösön áthaladó új híd építését Csarnóházán, a munkálatok 20 százalékát már elvégezték. Jelenleg a híd alátámasztására szolgáló szerkezet készítik a folyó minkét partján.

Az új híd teljes hossza 52,40 méter, két forgalmi sávja lesz, hat méteres teljes szélességgel, és két járdaszakasza, amelynek szélessége 1,25 méter. A két hídnyílás mérete 24,00 méter + 24,00 méter. A tartószerkezet megerősített vasbetonoszlopokra  épül. Mindegyik tartóelem esetében hat oszlopot helyeznek el 6 méteres mélységben, 1,18 méteres átmérővel. Egyetlen központi cölöpöt (hídtalpat) terveztek, amely vasbeton alapra épül. A híd tartószerkezete hét darab előregyártott T-típusú gerendából áll, amelyek hossza 24 méter. A partvédelmet kőfalkosarakkal oldják meg.

A 108I és a 108K jelzésű megyei utak kereszteződésének létrehozása miatt újabb sáv épül, amely balra kanyarodik majd, Jádremete felől Barátka felé haladva, a hídon keresztül. Ennek érdekében az utat három sávra fogják szélesíteni.

A Barátka-Csarnóháza közötti, 108I számú megyei útszakasz kereszteződésénél, a Csarnóháza-Jádremete közötti 108K megyei úttal jelenleg is létezik egy híd a Sebes-Körösön, amelynek hossza 74 méter. Ezt a hidat 1996-ban építették, és egy közlekedési sávval rendelkezik, amelynek szélessége 3,75 méter, azonban nagyon rossz állapotban van.

Az új hidat a kolozsvári  Dacia Faber Kft. építi. A tervezési és kivitelezési szerződés értéke 5,086,420.36 lej, áfával együtt. A hídnak 24 hónapon belül kell elkészülnie, a munkálatok megkezdésére vonatkozó utasítás időpontjától számítva.

Stadiu August 5
Előző A hulladékgazdálkodás helyes gyakorlatának Bihar megyei modellje

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor