Contact

Új székhelyre költözik a Főépítészi Igazgatóság– lehetséges fennakadások a működésben

Itthon > Uncategorized > Új székhelyre költözik a Főépítészi Igazgatóság– lehetséges fennakadások a működésben

2021. február 22-26 közötti héten a Bihar Megyei Tanács szakapparátusának keretében lévő Főépítészi Igazgatóság osztályai fennakadásokkal fognak működni, ugyanis a hardware eszközöket átszállítják a jelenlegi székhelyéről, a Gheorghe Dima utca 3. szám alól, az újba, amely az Armatei Române utca 1. szám alatt található. Elnézést kérnek a lakosságtól az okozott kellemetlenségek miatt.

2021. március 1-től kezdi el működését a Főépítészi Igazgatóság az Armatei Române 1. szám alatti új székhelyén,  amely a Körösvidéki Múzeum épületében található. A bejárat a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár felől közelíthető meg.  

Ugyancsak március elejétől hatékonyabbá teszik a lakossággal való kapcsolatot, jelentősen csökkentve a dokumentumok kiadásának határidejét. Ennek értelmében az urbanisztikai bizonylatot  5 munkanap alatt bocsátják ki (amennyiben a polgármester 48 órán belül jóváhagyja),  míg az építési engedély kiadásának új határideje 10 munkanapra módosul. Ez 5 munkanapra is csökkenhet, egy maximum 300 lejes sürgősségi díj befizetése esetén, amelynek értéke az építés típusától függ. Eddig a kérések megoldása több mint egy hónapot vett igénybe.  

Az új székhelyen lehetőség lesz a dokumentumok iktatására is, jelenleg az állampolgárok kénytelenek a Bihar Megyei Tanács székhelyére jönni, hogy iktatószámot kapjanak az igényelt dokumentumok kiadásának esetében, s ezt követően nyújthatták csak be kérvényüket a Főépítészi Igazgatóságnál. Ugyanakkor az illetékeket is az új székhelyen kell befizetni, ami történhet készpénzzel vagy bankkártyával.

Előző Munkamegbeszélés műépítészekkel – Építési útmutató Bihar megye hegyvidéki övezeteiben

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor