Contact

Urbanisztikai bizonylatok és építési engedélyek kiadása

Itthon > Uncategorized > Urbanisztikai bizonylatok és építési engedélyek kiadása

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke február 15-én megbeszélést hívott össze Bihar megye több települése polgármesterének részvételével. A találkozó célja, hogy hatékonyabbá tegyék a Bihar Megyei Tanács keretében működő Főépítészi Igazgatóság hatáskörébe tartozó jóváhagyások, urbanisztikai bizonylatok és építési engedélyek kiadására vonatkozó eljárást. A megbeszélésen részt vett Ioana Filip, a Főépítészi Hivatal igazgatója is.

A Bihar Megyei Tanács 19* polgármesteri hivatallal kötött együttműködési megállapodást a településrendezésre vonatkozó valamennyi okmány kibocsátására. A Főépítészi Igazgatóság által kiadott engedélyek egy része a helyi polgármester jóváhagyásától függ. A gyűlésen  megbeszélték azokat a javaslatokat, amelyek arra vonatkoznak, hogy ezeket az engedélyeket a lehető legrövidebb időn belül adják ki. 

„Az a célunk, hogy a lakosság és a befektetők is megtapasztalják, hogy a helyhatóságok valóban támogatják és tisztelik őket. A közösségek olyan térségben fejlődnek, ahol egyre több befektetés történik, ehhez meg kell teremtenünk a szükséges feltételeket”, jelentette ki Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A találkozón szó volt az Országos Helyreállítási Program keretében megpályázható európai uniós források hozzáféréséről azon polgármesteri hivatalok esetében, amelyek el akarják készíteni az Általános Urbanisztikai Tervet.

Mint ismeretes a Főépítészi Hivatal székhelye a Körösvidéki Múzeum épületegyüttesében található, az Armatei Române utca 1. szám alatt. A bejárat a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár felől közelíthető meg.

Az urbanisztikai bizonylatot 5 munkanap alatt bocsátják ki (amennyiben a helyi polgármester 48 órán belül jóváhagyja), míg az építési engedély kiadásának új határideje 10 munkanapra módosult. Ez 5 munkanapra is csökkenhet, egy maximum 300 lejes sürgősségi díj befizetése esetén, amelynek értéke az építés típusától függ.

*A következő települések polgármesteri hivatala kötött együttműködési megállapodást a Főépítészi Hivatallal:

 1. Nagyszalonta
 2. Kisősi
 3. Bályok
 4. Nagybajom
 5. Nagybáród
 6. Érbogyoszló
 7. Csarnóháza
 8. Cséffa
 9. Hegyközcsatár
 10. Biharkristyór
 11. Tisztásfalva
 12. Harangmező
 13. Olcsa
 14. Hegyközpályi
 15. Oláhszentmiklós
 16. Alsótótfalu
 17. Sólyom
 18. Értarcsa
 19. Tulka

Előző Meghosszabbítják a leendő belényesi körgyűrű nyomvonalát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor