Contact

Videókamerákkal figyelik a szemetelőket a Sebes-Körös szurdokvölgyében

Itthon > Uncategorized > Videókamerákkal figyelik a szemetelőket a Sebes-Körös szurdokvölgyében

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei Desztinációs Menedzsment Ügynökség (AMD) új együttműködési megállapodást kötött több intézménnyel annak érdekében, hogy felderítsék és megbüntessék azokat a személyeket, akik illegális módon hulladékokat dobnak ki a Sebes-Körös szurdokvölgyében.   

A szerződést aláírta a Bihar Megyei Desztinációs Menedzsment Ügynökség, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei fiókintézménye, Csarnóháza, Barátka és Vársonkolyos polgármesteri hivatala, valamint az Intersec General Protect Kft.

A partnerségi megállapodás célja a hét érintett intézmény együttműködése, annak érdekében, hogy gyakorlatba ültessék az AMD által kezdeményezett projektet, amelynek elnevezése: „Térfigyelőkamera-hálózat működtetése a Sebes-Körös folyó mentén, azon területek megfigyelésére, ahol illegálisan helyeznek el hulladékokat”.  A projekt 2021.12.17-től vette kezdetét és 2026.12.17-ig tart, a Sebes-Körös partjai közelében lévő övezetek /települések megfigyelésére.

Huszonkét videókamerát szerelnek fel, amelyek élő képet közvetítenek. Ezek egy SMART TV típusú monitoron láthatóak. A megfigyelés állandó jellegű lesz. Az ellenőrzést végző cég nonstop nézi a kamerákat, és ha egy esetleges bűncselekményt észlelnek, akkor az ezt rögzítő felvételt megőrzik és jelentést küldenek a környezetvédelmi őrségnek az esetről. Ezt követően az őrség együttműködve a rendőrséggel beazonosítja az elkövetőt, akit a törvényes előírásoknak megfelelően, az eset súlyosságának függvényében megbüntetnek. Ha szabálysértést követett el, akkor a környezetvédelmi őrség szab ki bírságot, ha a cselekedete bűncselekménynek minősül, akkor a rendőrség jár el az ügyben. 

Az együttműködési megállapodás december 17-i aláírásán a következők vettek részt: Alin Haniș parancsnok, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság részéről, Mihai Jurca, a Bihar Megyei Desztinációs Menedzsment Ügynökségtől, Sever Șerbănescu, az Országos Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei fiókintézményétől, Mircea Șuta, az  Intersec cégtől , valamint Gheorghe Cucuianu Csarnóháza alpolgármestere. A barátkai és vársonkolyosi polgármesteri hivatalok képviselő ezen a héten látták el kézjegyükkel az egyezményt.

A Bihar Megyei Desztinációs Menedzsment Ügynökség 12 hónapos időtartamra kötött szerződést az Intersec General Protect céggel, és havi 1800 lejt fizet a szolgáltatásáért.

 

Előző A közpénzek hatékonyabb felhasználásáért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor