Contact

Visszatérítendő finanszírozás infrastrukturális beruházások megvalósítására

Itthon > Uncategorized > Visszatérítendő finanszírozás infrastrukturális beruházások megvalósítására

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és  Călin Gal alelnök, január 9-én egy beruházási hitel felvételére vonatkozó szerződést írt alá Transilvanis Bank képviselőivel. A kölcsön értéke 250 millió lej.

„A Bihar Megyei Tanács azért igényelt hitelt, hogy  a 2021-2027 közötti Regionális Oparatív Programon keresztül, európai uniós alapokból finanszírozott infrastrukturális  projektek kivitelezési munkálatait fenntartható ütemben lehessen végezni egészen a támogatások lehívásáig. Ezen beruházások egy részének kivitelezése már több mint egy éve elkezdődött. A hitel azért szükséges, hogy a munkálatokkal az ütemterv szerint haladjanak a kivitelezők, annak érdekében, hogy a beruházások minél hamarab elkészüljenek és átadják azokat a Bihar megyei lakosoknak”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A hitel futamideje 15 év, ebből két év a lehívási és türelmi időszak, 13 év a visszafizetés időszaka.

Ebből a pénzből a következő öt beruházást fogják finanszírozni: (1) a fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezése és a 767E számú megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának  felújítása, (2) a nagyürögdi és biharszentandrási elkerülő utak építése, (3) a Bihar községi körgyűrű valamint az összekötő út létesítése Hegyközpályival, (4) a 795 számú megyei út Nagyszalonta-Tenke közötti szakaszának felújítása és korszerűsítése, valamint (5) a 763 számú  megyei út Pádis-  Ék -Ponor közötti részének korszerűsítése.

A Transilvania Bank által alkalmazott évi kamat változó, amely a három hónapra meghatározott ROBOR indexből és a 0,90 százalékos kamatfelárból tevődik össze. Egyéb díjszabásokat és költségeket nem számolnak fel. 

Előző Beruházási rekord Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor