Contact

Cursuri gratuite pentru ghid turistic peșteri, salvamar și paznic de vânătoare

Acasă > Fonduri europene > Cursuri gratuite pentru ghid turistic peșteri, salvamar și paznic de vânătoare

Începând din această toamnă se desfășoară trei cursuri gratuite de formare profesională, printr-un proiect transfrontalier derulat de Agenția de Management a Destinației Bihor (AMD Bihor), din subordinea Consiliului Județean Bihor.

Cursurile pentru formare profesională de salvamar și ghid turistic pentru peșteri dispun de 30, respectiv 15 locuri pentru cursanți. Perioada de înscriere continuă până la ocuparea tuturor locurilor disponibile. Formularele și documentele necesare pot fi accesate pe site-ul proiectului, la secțiunea „Cursuri”: https://fortourbhhb.ro, iar pentru depunerea documentelor necesare înscrierii la cursuri pot fi contactați direct furnizorii de servicii de formare profesională:

Curs ghid turistic peșteră amenajată – CAPDD Bihor Vlad Barbu, mobil: 0747110082, e-mail: contact@capdd-bihor.org
Curs Salvamar ACCS Oradea – Persoană de contact: Venter Călin Miron Telefon mobil: 0751 423 159 , email – cursuriccs@gmail.com

Orele de pregătire pentru cele 14 persoane care doresc să devină paznici de vânătoare au început pe data de 30 august și se vor desfășura pe o perioadă de aproximativ patru luni și jumătate.

Cele trei cursuri gratuite fac parte din proiectul transfrontalier ROHU-398, ”Crearea și dezvoltarea unei rețele policentrice transfrontaliere de formare și
sprijin, pentru a crește calitatea serviciilor transfrontaliere de turism și
artizanale în județele Bihor și Hajdú-Bihar”,  finanțat de Uniunea Europeană, cu un buget total de 2.718.105,80 euro.

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți ocuparea forței de muncă în domeniile turism, cultural și ospitalitate, prin organizarea, printre altele, a unor cursuri variate, de la ghid turistic, administrator de hotel, paznic de vânătoare, paznic în ariile protejate, la specialist în conservarea obiectelor de artă, muzeograf, curator, etc.  Obiectivul este ca 1020 de persoane să participe la traininguri de formare și târguri de muncă prin acest proiect pe fonduri europene.

Beneficiarii proiectului ROHU – 398 sunt AMD Bihor, ca principal beneficiar, și Parohia Ortodoxă Körösszegapáti (Ungaria), Episcopia Romano-Catolică Oradea, Parohia Reformată Episcopia Bihor, Parohia ortodoxă Sfântul Duh Mângâietor și Mânăstirea Izbuc.

Anterior Lecții de siguranță în trafic pentru elevii și șoferii bihoreni

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor