Contact

5 proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional

Acasă > Cultură > 5 proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional

Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru edificarea unui centru cultural multifuncțional în Municipiul Oradea.

Fiecărui participant i s-a atribuit un cod, în așa fel încât datele de identificare să nu fie cunoscute juriului care va evalua propunerile. În total, 11 firme și-au manifestat intenția de a participa la concursul de soluții, dar doar jumătate dintre acestea au și depus un proiect.

Juriul va selecta proiectele câștigătoare în funcție de următoarele criterii: (1) creativitate, originalitate și calitate arhitecturală/ urbanistică/ funcțională/ peisagistică – maxim 55 puncte, (2) viabilitate, raționalitate și sustenabilitate – maxim 30 de puncte, (3) atingerea obiectivelor propuse prin temă – maxim 10 puncte și (4) calitatea și claritatea reprezentării ideilor – maxim 5 puncte.

Având în vedere că Centrul Cultural Multifuncțional este o investiție de anvergură, de aproximativ 15 milioane de euro, sperăm ca proiectele depuse să vină în întâmpinarea necesităților și a cerințelor noastre. Vrem să atribuim proiectarea, astfel încât să putem începe lucrările cât de repede. Această investiție va deservi nevoile culturale și alte tipuri de evenimente ale județului Bihor și ale Municipiului Oradea”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Potrivit calendarului, jurizarea proiectelor va avea loc pe 6 și 7 decembrie, urmând ca pe data de 8 să fie făcut anunțul privind câștigătorul concursului.

Premiile acordate sunt: premiul I – valoarea contractului de proiectare, în limita a 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător, premiul II – 40.000 lei, premiul III – 25.000 lei, mențiuni pentru locurile 4 și 5 și diplome de participare pentru toți cei care s-au înscris.

Centrul va avea o sală cu o capacitate de cel puțin 1.000 de locuri și două săli cu o capacitate de câte 300-400 de locuri, putând fi compus din una sau două clădiri, în funcție de viziunea concurentului. Valoarea estimată a proiectului este de 15 milioane de euro, acesta fiind propus spre finanțare ca proiect strategic în următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene.

Informațiile despre concurs sunt disponibile pe website-ul Consiliului Județean Bihor, pe pagina https://www.cjbihor.ro/centrucultural/.

Anterior Drumuri județene închise în perioada sezonului rece

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor