Contact

6 oferte pentru modernizarea Bibliotecii Județene

Acasă > Licitatii > 6 oferte pentru modernizarea Bibliotecii Județene

Astăzi, 22 septembrie, a fost termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru „Execuție lucrări «Renovarea și echiparea sediului central al Bibliotecii județene Gheorghe Șincai Oradea»”.

Șase firme și asocieri de firme sunt interesate de execuția lucrărilor: (1) Construcții Bihor, (2) Selina SRL, (3) Construcții Erbașu, (4) Madlev Cons, (5) AD West Construct și (6) Asociere Conpila (lider) și Inselma.

Conform anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea estimată a serviciilor este cuprinsă între 9.691.925,00 și 10.661.117,50 lei fără TVA. Urmează evaluarea financiară și tehnică a ofertelor și desemnarea unui câștigător.

Renovarea și echiparea sediului central al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai presupune delimitarea clădirii inițiale în două zone distincte, una pentru depozitele de carte și birourile personalului angajat, iar alta deschisă în totalitate publicului, compusă dintr-un atrium și spații adiacente acestuia.

La parter va fi regândit accesul, vor fi amenajate o cafenea și o terasă exterioară și va fi construit un amfiteatru deschis cu zone de expunere cărți și lift. Spațiile de la acest nivel vor fi dedicate activităților pentru copii, cu un auditorium special conceput, un atelier de creație și ludotecă (colecție de jucării și jocuri). Aici va fi amplasat și fondul de carte pentru cei mici.

La etajul I va fi amenajat un auditorium pentru adulți, săli de lectură, zone pentru training de competențe digitale și zone de expunere cărți. La etajul II proiectul prevede o sală de conferințe, o sală de lectură, mediateca și un studio pentru înregistrări.

O altă componentă a investiției o reprezintă digitalizarea bibliotecii. Acest lucru va însemna, printre altele, instalarea a 20 de stații de lucru pentru desfășurarea unor cursuri de formare în domeniul digital și achiziționarea unor echipamente performante pentru scanarea cărților.

Vor fi puse la dispoziția publicului și cărți de tip e-book și audio book, dar și săli pentru înregistrări audio, pentru vizionarea și ascultarea unor materiale, precum și alte facilități moderne pentru cititori.

,,Renovarea și echiparea sediului central al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai Oradea” se desfășoară în cadrul unui proiect mai larg, care cuprinde modernizarea a 29 de biblioteci din județ, din localitățile Oșorhei, Sânmartin, Sântandrei, Nojorid, Aștileu, Borș, Bratca, Budureasa, Căpâlna, Chișlaz, Curtuișeni, Diosig, Drăgești, Finiș, Mădăras, Pocola, Răbăgani, Roșia, Tăuteu, Tinca, Tulca, Aleșd, Beiuș, Marghita, Nucet, Salonta, Ștei, Săcueni și Valea lui Mihai.

La începutul lunii august,  Consiliul Județean Bihor a semnat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Anterior Drumul județean dintre Sâmbăta, Dobrești și Roșia, complet reabilitat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor