Contact

A fost aprobat parteneriatul pentru realizarea terminalului cargo

Acasă > Infrastructură > A fost aprobat parteneriatul pentru realizarea terminalului cargo

În ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor de astăzi, 30 iunie, a fost aprobat acordul de parteneriat pentru realizarea terminalului cargo la Aeroportul Oradea. Parteneriatul va fi încheiat între Consiliul Județean Bihor, Primărua Municipiului Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Aeroportul Oradea.

Terminalul va fi construit pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, transferat în administrarea Consiliului Județean Bihor în anul 2013 de la Ministerul Apărării Naționale.

Consiliul Județean Bihor va pune la dispoziția unui partener privat terenul pentru construirea terminalului și va organiza procedura de licitație, în timp ce Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea își asumă să racordeze amplasamentul printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice și ultilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a precizat într-o conferință de presă susținută marți, 29 iunie, că în 2023 ar trebui să fie finalizate calea de rulare, platforma pentru staționarea aeronavelor, iar o parte dintre halele companiilor interesate să fie deja ocupate. Procedura de licitație ar urma să fie lansată în luna august. 

În scopul realizării acestiei investiții, consilierii județeni au aprobat astăzi și proiectul de hotărâre privind trecerea terenului cu suprafața totală de 14,38 hectare din proprietatea publică a U.A.T. Județul Bihor în proprietatea privată a U.A.T. Județul Bihor

Acordul de partaneriat a fost aprobat și de Primăria Oradea, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de marți, 29 iunie.

Anterior Terminal Cargo la Aeroportul Oradea

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor