A fost înființată „AIR ORADEA”, compania aeriană locală

Acasă > Transport > A fost înființată „AIR ORADEA”, compania aeriană locală

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, au anunțat astăzi, 29 septembrie, într-o declarație de presă susținută la Aeroportul Oradea, înființarea companiei aeriene locale.  

Compania se numește SC AIR ORADEA SA și este deținută de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea. 

Ce urmărim prin această companie aeriană? Cu siguranță dezvoltarea transportului aerian în Oradea și în județul Bihor, atragerea investițiilor, atragerea turiștilor și, bineînțeles, crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea. Pentru înființarea acestei companii am efectuat un business plan care va fi prezentat în următoarea perioadă, în care va fi stabilit cum va funcționa compania”, a precizat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Urmează ca în toamna acestui an să lansăm procedura de licitație pentru închirierea echipajelor care vor opera pe aeronavele companiei. Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea și județul Bihor pentru că, asigurând o conectivitate aeriană cu capitala țării și câteva hub-uri europene, va pune Oradea pe harta globală a dezvoltării în așa fel încât să fim mult mai atractivi pentru investiții în anii următori. Acest lucru înseamnă mai multe oportunități, salarii mai bune și o mai bună calitate a vieții”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Capitalul ssocial al companiei nou înființate a fost stabilit la 15 milioane de lei. Primăria Oradea deține 60% din acțiuni, respectiv 9 milioane de lei, iar aportul Consiliului Județean Bihor este de 40%, respectiv 6 milioane de lei.  Compania aeriană va avea sediul la Aeroportul Oradea, într-un spațiu cu o suprafață de 6,45 m2.

Proiectul de hotârâre privind înființarea Societății AIR ORADEA a fost aprobat de Consiliul Județean Bihor astăzi, 29 septembrie, în ședința extraordinară, urmând ca Primăria Municipiului Oradea să îl supună la vot în ședința Consiliului Local de joi, 30 septembrie.

Obiectivul este ca din luna martie, anul 2022, să înceapă, cu două aeronave, operarea zborurilor Oradea – București (minim 3 zboruri/ zi în zilele lucrătoare și minim 2 zboruri/ zi în zilele nelucrătoare), iar din octombrie 2022, să devină operaționale cursele către unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei (minim un zbor/zi).

Anterior 8 ofertanți pentru platformele de deșeuri

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor