Contact

A fost lansată licitația pentru Centura Sânmartin

Acasă > Infrastructură > A fost lansată licitația pentru Centura Sânmartin

Astăzi, 16 decembrie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția proiectului „Drum de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmartin”. Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Centura va ocoli localitatea Sânmartin și Stațiunea Băile Felix, asigurând o cale sigură și rapidă pentru toate categoriile de autovehicule aflate în tranzit, traficul desfășurându-se în prezent prin centrul localităților, pe DN76.

Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Traseul va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea și va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât și stațiunile Băile 1 Mai și Băile Felix. Sunt prevăzute 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct și trei intersecții giratorii. Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 și noua șosea de centură, este prevăzut și un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul girației de la intrarea în localitatea Sânmartin, în catierul numit popular „Cartierul ANL”. 

Termenul de depunere a ofertelor este 17.02.2022, iar valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 154.516.001,34  și 169.967.601,47 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni proiectare și 14 luni execuție.

Anterior 1,7 milioane lei alocate primăriilor pentru utilaje de curățenie

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor