Contact

A fost semnat contractul pentru proiectarea Centrului Cultural Multifuncțional

Acasă > Fonduri europene > A fost semnat contractul pentru proiectarea Centrului Cultural Multifuncțional

Marți, 8 februarie, Consiliul Județean Bihor a semnat, la sediul instituției, contractul pentru proiectarea Centrului Cultural Multifuncțional cu firma care a câștigat concursul de soluții, Stefano Pozzi & Partners SRL.

Centrul Cultural este un proiect important pentru județul Bihor și Municipiul Oradea. Într-un termen de aproximativ trei luni, am parcurs etape importante, de la derularea concursului, la jurizare, negocieri și, într-un final, semnarea contractului. Pe întreaga derulare a acestor etape, proiectul a fost monitorizat de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, ceea ce ne garantează că a fost organizat corect din punct de vedere juridic și economic. În decurs de cel mult 10 zile, vom da ordinul de începere a lucrărilor la Studiul de Fezabilitate. Mulțumesc atât colegilor noștri din aparatul propriu, cât și celor care au participat la jurizarea concursului! Nu în ultimul rând, ne dorim o bună colaborare cu firma care a câștigat concursul de soluții”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

În urma negocierilor derulate, părțile au ajuns la un consens în ceea ce privește oferta și termenele de execuție. Astfel, pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) s-a convenit o perioadă de 4,5 luni, pentru pregătirea documentației de execuție și Proiect Tehnic (PT), 3,5 luni. Firma va asigura, de asemenea, asistență tehnică pe durata execuției lucrărilor de reabilitare.

În ceea ce privește oferta, a fost agreată valoarea de 390.000 euro, fără TVA (1.929.681 lei, fără TVA), care reprezintă 2,6% din valoarea totală a contractului de execuție a Centrului Cultural Multifuncțional.

Până la începutul lunii iunie vom primi studiul de fezabilitate. În luna septembrie proiectul tehnic ar trebui să fie predat integral, cu toate avizele obținute. În acest contract este cuprinsă și asistența tehnică pe care proiectantul o va asigura pe parcursul lucrărilor de construcție. La finalul lunii septembrie vom demara procedura de licitație pentru selectarea unui constructor. În primul trimestru al anului următor ar trebui să începem efectiv lucrările. Mulțumesc dlui vicepreședinte Călin Gal și colegilor care au asigurat derularea procedurii și semnarea contractului”, a precizat Ilie Bolojan, preșdedintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul va fi depus pentru finanțare pe fonduri europene, pe programul transfrontalier România – Ungaria.

Vă reamintim că Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmând să găzuiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Anterior A fost aprobat bugetul Consiliului Județean Bihor | 65%, pentru investiții

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor