Contact

A început asfaltarea Centurii Sânmartin

Acasă > Infrastructură > A început asfaltarea Centurii Sânmartin

Constructorii au început să toarne primul strat de asfalt pe Centura Sânmartin la sfârșitul săptămânii trecute. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 55%.

În paralel, se efectuează alte lucrări care asigură progresul proiectului: relocarea utilităților, așternerea stratului-suport pentru asfalt, montarea elementelor necesare pentru  rețeaua de iluminat etc. Se lucrează, de asemenea, la pasajul subteran pentru biciclete care va trece sub Centura Oradea și la pasajul suprateran care va asigura circulația mașinilor din aceeași zonă.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL.  

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Anterior Microbuze electrice pentru elevii din Bihor | S-a semnat contractul de finanțare

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor