Contact

Angajații Consiliului Județean Bihor, la o acțiune de igienizare în ,,Luna curățeniei”

Acasă > Mediu > Angajații Consiliului Județean Bihor, la o acțiune de igienizare în ,,Luna curățeniei”

Angajații Consiliului Județean Bihor, de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, împreună cu președintele Ilie Bolojan și vicepreședintele Mircea Mălan, au participat sâmbătă, 6 mai, la o acțiune de igienizare pe drumul național DN1H, între Aleșd și Șinteu.

Au fost strânse cantități însemnate de deșeuri, de la sticle, PET-uri, hârtie, doze de aluminiu și chiar televizoare sau cauciucuri. Această acțiune face parte din campania „Luna curățeniei în județul Bihor”, aflată la cea de-a treia ediție. Acțiunea de sâmbătă s-a desfășurat cu sprijinul și participarea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, responsabilă de administrarea drumurilor naționale din Bihor.

Pe un sector de 16 kilometri au fost strânse 320 kg de sticlă, 100 kg de hârtie/carton și 480 de kg de plastic/metal. La acestea se adaugă cantitățile de deșeuri adunate de echipele DRDP Cluj.

Campania „Luna curățeniei în Bihor”, organizată de Consiliul Județean Bihor și Ecolect Group, se desfășoară în luna mai cu implicarea întregii comunități bihorene, de la primării, la școli, biserici, mediul de afaceri, ONG-uri de mediu și mass-media.

La fel ca în anii precedenți, în luna mai se organizează două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, care se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, o competiție pentru elevii din județul Bihor.

Concursul „Campionatul bihorean al curățeniei” se va desfășura în perioada 1– 31 mai 2023. Concursul are un fond de premiere de 1.080.000 lei. Vor fi acordate trei premii în fiecare zonă de operare, respectiv Locul I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei. 10% din fiecare premiu este destinat fondului de premiere al elevilor care fac parte din EcoCluburile Bihor.

Concursul „EcoProvocarea” se desfășoară în perioada 1 mai – 15 iunie 2023 și se adresează elevilor înscriși în clasele I – XII în școlile din toate unitățile administrativ- teritoriale din județul Bihor, inclusiv Municipiul Oradea.

Calendarul acțiunilor de igienizare este disponibil pe website-ul Ecolect Bihor, aici.

Anterior 24 de oferte pentru realizarea a 16 centre de colectare a deșeurilor mari

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor