Contact

Ansamblul folcloric, serviciu externalizat al Centrului de Cultură Bihor

Acasă > Cultură > Ansamblul folcloric, serviciu externalizat al Centrului de Cultură Bihor

Consiliul Județean Bihor ar urma să aibă, prin Centrul de Cultură al Județului Bihor, un serviciu externalizat pentru spectacolele folclorice. Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat în conferința de presă susținută marți, 14 septembrie, că în perioada următoare Centrul de Cultură va lansa procedura de licitație în acest sens.

După desființarea Ansamblului Crișana, am încercat să înființăm în două ședințe în oglindă un nou ansamblu. Pentru că această procedură necesita două treimi din voturi, pe care nu le-am obținut, și pentru că e nevoie de servicii folclorice în județul Bihor, am luat decizia să externalizăm aceste servicii. Am luat fondul de salarii al Ansnamblului Crișana, am aplicat o corecție de 30%, iar asta înseamnă că plafonul maxim pentru salariile serviciului contractat va fi de 20 de mii de euro pe lună. Bugetul de salarii pe anul trecut al Ansamblului Crișana a fost de 2,82 milioane de lei, iar anul acesta, în urma reducerii de personal, este de 1,69 milioane de lei”, a declarat Ilie Bolojan în conferința de presă.

Proiectul de hotărâre privind externalizarea acestor servicii de cultură, propus spre aprobare în ședința ordinară a Consiliului Județean din data de 16 septembrie, prevede două condiții de bază. Nivelul financiar maxim al serviciilor și frecvența evenimentelor. Vor fi organizate cel puțin două evenimente săptămânal, iar prin caietul de sarcini întocmit pentru licitație vor fi stabilite și alte aspecte.

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a mai menționat faptul că, dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat, Centrul de Cultură al Județului Bihor va definitiva caietul de sarcini până la finalul lunii septembrie, apoi va lansa procedura de licitație.

Anterior Perspective noi de dezvoltare a Aeroportului Oradea

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor