Contact

Apel de proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale

Acasă > Infrastructură > Apel de proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale

Consiliul Județean Bihor a lansat în vara acestui an un program pentru susținerea dezvoltării zonei rurale din județ, prin cofinanțarea unor proiecte de modernizare a drumurilor comunale.

Programul pentru asigurarea conectivității și dezvoltării zonei rurale din județul Bihor” se adresează primăriilor și are scopul de a sprijini autoritățile locale prin acoperirea parțială a costurilor lucrărilor de modernizare/extindere/lărgire a părții carosabile a drumurilor comunale. Bugetul total al programului în anul 2023 este de 5 milioane de lei.

În acest scop, a fost lansat apelul de proiecte în cadrul căruia primăriile interesate au putut depune cereri de cofinanțare începând din 21 noiembrie 2023, termenul limită fiind 15 decembrie 2023.

Cererile de cofinanțare pot fi înaintate de către orice comună din județul Bihor care execută lucrări de modernizare/extindere/lărgire a părții carosabile a drumurilor comunale de pe teritoriul acesteia. Perioada de selecție a proiectelor se va desfășura între 18.12 – 21.12.2023, iar comunicarea rezultatelor se va face în data de 22 decembrie 2023.

Vor fi cofinanțate (1) drumuri comunale nemodernizate care asigură conectivitatea comunei cu drumurile județene sau naționale, (2) cele care asigură conectivitatea cu o altă comună unde se înregistrează valori mari de trafic sau (3) drumurile comunale care fac legătura cu investiții generatoare de locuri de muncă.

Cofinanțările vor fi acordate în cadrul unui apel de proiecte. Criteriile de evaluare sunt următoarele: (1) valoarea cofinanțării asigurate – maxim 30 puncte, (2) numărul de mașini care tranzitează drumul, conform unui studiu de trafic sau recensământului circulației rutiere – maxim 20 de puncte, (3) crearea unor noi locuri de muncă prin realizarea lucrărilor de modernizare/extindere/lărgire a părții carosabile – maxim 20 de puncte și (4) atragerea unor noi investiții în zonă, inclusiv prin creșterea valorii investițiilor operatorilor economici deja existenți – maxim 30 de puncte. Investiția privată trebuie să fie, conform regulamentului, de cel puțin un milion de euro.

Anterior Centura Sânmartin | Stadiul lucrărilor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor