Contact

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru platformele de deșeuri din județ

Acasă > Infrastructură > Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru platformele de deșeuri din județ

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi, 23 august, în ședința extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru construirea a patru puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta.

În orașul Aleșd, platforma va fi construită pe strada George Emil Palade, pe o suprafață de 2.080 de metri pătrați. Costul total, potrivit indicatorilor tehnico-economici, se ridică la 1.536.199,04 lei (inclusiv TVA). Punctul de colectare din Beiuș va avea o suprafață de 5.130 mp și va fi amenajat pe strada Burgundia Mică, investiția fiind de 1.760.031,49 lei (inclusiv TVA).

Conform indicatorilor, costurile pentru construirea platflormei din Marghita sunt de 1.784.176,14 lei. Amplasamentul pus la dispoziție pe strada Brândușei are o suprafață de 3.100 mp. În Salonta, terenul pentru construirea punctului de colectare selectivă a deșeurilor este situat pe strada Gestului și are o dimensiune de 4.000 mp. Valoarea investiției este estimată la 1.1673.194,39 lei, cu TVA. 

În fiecare centru vor fi amplasate câte 12 containere pentru colectare selectivă a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie-carton, lemn, mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor va realiza cele patru platforme și le va dota corespunzător. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.

Acest proiect completează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, a cărui implementare a început în octombrie, 2020. În prezent, Municipiul Oradea este singura localitate din județul Bihor care dispune de două centre/puncte de colectare cu aport voluntar.

Anterior A fost lansată licitația pentru ocuparea Parcului Industrial Tileagd

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor