Contact

Au început lucrările la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Acasă > Infrastructură > Au început lucrările la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Firma CTP România a demarat lucrările la terminalul cargo de la Aeroportul Oradea. În primă fază, lucrările vizează realizarea căii de rulare care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului.

Vă reamintim că, în vederea efectuării acestor lucrări, traficul aerian de pe Aeroportul Oradea va fi închis timp de două săptămâni, în perioada 2-15 mai. Pasagerilor care au biletele de călătorie achiziționate le sunt oferite, din partea operatorilor aerieni, opțiuni de rerutare.

Săpăturile pentru fundațiile căii de racordare la o distanță mai mică de 50 de metri de pistă impun oprirea zborurilor. De la jumătatea lunii mai, după ce lucrările se vor îndepărta de pistă, zborurile vor fi reluate. Terminalul cargo va fi o facilitate ce va poziționa Oradea, alături de infrastructura rutieră și feroviară ce se va dezvolta în anii următori, ca un hub logistic important în vestul țării noastre”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737, precum și, la nevoie, a aeronavelor de categorie superioară.

Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.

Vă reamintim că în vara anului 2021, compania CTPark IOTA SRL a câștigat licitația deschisă derulată de Consiliul Județean Bihor.

CTPARK va investi în următorii doi ani 32.078.869 euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea. Potrivit ofertei depuse, pentru construcția clădirilor (depozite și hangare) va fi alocată suma de 25,7 milioane de euro, iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și platforma de garare aferentă terminalului este prevăzută suma de 6,4 milioane de euro.

CTPark Oradea Cargo Terminal este dezvoltat de compania CTPark Iota, parte a grupului CTP România, fiind primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din România.

Asistăm la un moment important pentru dezvoltarea orașului Oradea, atât din punct de vedere economic, cât și al infrastructurii care se dezvoltă și care va transforma Oradea într-un hub logistic. Proiectul terminalului cargo reprezintă o investiție majoră și ne bucurăm să facem primii pași pentru începerea lucrărilor de construcție”, a declarat Răzvan Horga, Director al Aeroportului Internațional Oradea.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa după suprafața închiriabilă, având un portofoliu de 7,6 milioane de metri pătrați  în zece țări. În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Oradea, Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

Anterior Au fost montate camerele video pe drumurile naționale

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor