Biserica de lemn din Valea Crișului, comuna Bratca, are un acoperiș nou

Acasă > Infrastructură > Biserica de lemn din Valea Crișului, comuna Bratca, are un acoperiș nou

Lăcașul de cult a fost reconstruit de localnici în secolul al XVII-lea pe un vechi așezământ monahal ortodox. Anul acesta a fost schimbată vechea învelitoare cu peste 30 de mii de bucăți de șindrilă nouă, de o calitate superioară. Au fost realizate și alte lucrări cu scopul de a proteja obiectele de cult și elementele arhitecturale din interior.

Biserica de lemn din Valea Crișului, cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, face parte din Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de lemn din Bihor, alături de alte 11 lăcașuri de cult ortodoxe.

În anul 2020 a fost montat un panou care conține informații despre monumentul istoric și o hartă cu traseul spre alte biserici de lemn. Pe panoul informativ, turiștii pot scana cu telefonul mobil unul dintre cele 3 coduri QR pentru a accesa ghiduri audio în limba română, engleză și franceză.

Acest proiect a fost realizat în cadrul unui parteneriat public local încheiat între Parohia Ortodoxă Română Valea Crișului, comunitatea locală, Primăria Bratca, Consiliul local Bratca și Agenția de Management al Destinației Bihor.

Finanțarea lucrărilor de execuție și supravegherea de specialitate, în valoare de 150.268,41 de lei, a fost asigurată de Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului. Primăria Bratca a asigurat cofinanțarea proiectului cu 17.000  de lei.

Anterior S-au finalizat lucrările la drumul dintre Aștileu și Roșia

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor