Contact

Bugetul pentru culte, repartizat în funcție de numărul credincioșilor, construcțiilor și proiectelor desfășurate

Acasă > Economie > Bugetul pentru culte, repartizat în funcție de numărul credincioșilor, construcțiilor și proiectelor desfășurate

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de astăzi, 16 septembrie, repartizarea sumei de 400.000 lei pentru cultele religioase din județul Bihor.

La alocarea sumelor s-a ținut cont de mai multe criterii: procentul credincioșilor din fiecare confesiune, lucrările de construcție desfășurate, componenta socială și parhohii și comunități mici, sărace.

Astfel, comunitatea ortodoxă, cea mai numeroasă – 58%, beneficiază de 220.000 lei, pentru parohiile reformate (18,7%) a fost alocat un buget de 75.000 lei, restul cultelor fiindu-le repartizată suma de 105.000 lei. În urma repartizării pe unități de cult a sumei de 400.000 lei, 22 de biserici și parohii au primit fonduri cuprinse între 5.000 și 110.000 lei.

Sprijinul financiar se acordă pe baza unor documente, cum ar fi devizul de lucrări pentru construcții și reparații, avize din partea cultelor pentru diverse activități, proiectul acțiunii în cazul solicitărilor privind asistența socială și alte tipuri de documente justificative menționate în proiectul de hotărâre.

Anterior Reorganizare organigramă | Posturi noi la fonduri europene, drumuri și investiții

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor