Contact

Centrul Cultural Multifuncțional | Încep lucrările

Acasă > Fonduri europene > Centrul Cultural Multifuncțional | Încep lucrările

Consiliul Județean Bihor a predat constructorului astăzi, 1 aprilie, amplasamentul pe care va fi construit Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea și a emis ordinul de începere a lucrărilor.

Clădirea va avea o sală principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Vor fi construite două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Așa cum ne-am propus, la începutul lunii aprilie încep lucrările la Centrul Cultural. Constructorii vor face mai întâi organizarea de șantier, pregătirea terenului, urmând să treacă la lucrările propriu-zise. La final, vom avea o clădire nouă, modernă, care va găzdui spectacole, concerte, congrese și conferințe, iar cei care desfășoară diferite activități culturale vor avea acces la spații de co-working”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

 Proiectul prevede și asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale și amenajarea spațiilor verzi. Valoarea contractului semnat cu firma Construcții Erbașu este de 19.524.356,49 lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Centrul Cultural Multifuncțional se construiește în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Anterior Concerte de Paște | ,,Lumină din Lumină”, la a doua ediție

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor