Contact

Centrul Cultural Multifuncțional | S-a semnat contractul de execuție

Acasă > Cultură > Centrul Cultural Multifuncțional | S-a semnat contractul de execuție

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și reprezentantul companiei CONSTRUCȚII ERBAȘU, singurul ofertant și câștigătorul licitației, au semnat astăzi, 23 februarie, contractul pentru execuția lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea.

La parafarea documentului a participat și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Proiectul prevede construirea clădirii și asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale și amenajarea spațiilor verzi. Valoarea contractului este de 122.284.127,49 lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.

Ne propunem ca la începutul lunii martie, după ce constructorul depune garanția de bună execuție, să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Urmează organizarea de șantier, iar la finalul lui martie, cel târziu începutul lunii aprilie, va începe efectiv construcția centrului”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Principalele spaţii ale clădirii sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor. Vor fi două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, incluzând un spaţiu situat la demisol, şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmând să găzuiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în municipiul Oradea și județul Bihor.

Vă reamintim că Proiectul Tehnic a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners SRL, în cadrul unui concurs de proiecte.

Anterior S-a semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a DN 79

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor