Contact

Centura Beiuș, prelungită înspre Delani

Acasă > Infrastructură > Centura Beiuș, prelungită înspre Delani

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat prelungirea Centurii Beiuș. Noul tronson va avea o lungime de 2 kilometri și va pleca din nodul rutier de la intrarea în Beiuș, în zona unui depozit, până la drumul județean înainte de localitatea Delani.

În două luni de zile vom termina studiul de fezabilitate. Colaborăm cu deținătorii de utilități – apă, canalizare, electricitate și gaz pentru a conecta, de-a lungul noului drum, zona Delani și parcul industrial la utilități. Înainte de stația de deșeuri va fi amenajată o girație din care se va lega parcul industrial care se află în proiectare. Un punct important este conectarea acestui tronson cu pasajul suprateran ce se va construi la începutul centurii Beiuș, în așa fel încât cei care vin dinspre Roșia să poată vira dreapta spre Oradea sau, dacă vor să meargă spre Ștei, să poată continua peste pasaj, ocolind Beiușul”, a precizat Ilie Bolojan.

Licitația pentru noul tronson va fi organizată în primăvara acestui an, iar terenurile afectate vor fi expropriate în vară. De-a lunul drumului va fi amenajată și o pistă de biciclete. Lucrările vor fi finanțate prin bugetul Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că Centura Beiuș se află în procedura de evaluare a celor cinci oferte depuse în cadrul licitației derulate de Consiliul Județean Bihor. Lungimea traseului va fi de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x 1,70 metri.

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 316.930.989, 34 și 329.622.308, 91 lei. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Anterior Parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a transportului

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor