Contact

Centura Beiuș | S-a semnat contractul de execuție

Acasă > Infrastructură > Centura Beiuș | S-a semnat contractul de execuție

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor la Centura Beiuș cu reprezentantul asocierii dintre firmele Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

 „Deși s-ar fi putut semna în vara anului trecut, contractul a fost întârziat ca urmare a contestațiilor și proceselor generate în procedura de achiziție de unul dintre ofertanți. Săptămâna viitoare, constructorul Drum Asfalt își va constitui garanția de bună execuție. Ne propunem ca luni, 13 februarie, să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, prezent la Primăria Beiuș.

Constructorul a început organizarea de șantier, urmând ca în a doua jumătate a lunii februarie să înceapă efectiv lucrările.

Având în vedere că lucrările cuprind 2 viaducte peste Crișul Negru și 3 pasaje supraterane, lucrări care impun o durată și o complexitate mai mare, în primele luni eforturile constructorilor se vor concentra în aceste zone. Până la sfârșitul lunii februarie vor fi în șantier 3 foreze mari care ar urma să înceapă forarea piloților. Împreună cu constructorii am convenit o mobilizare cât mai bună, în așa fel încât să încercăm să recuperăm întârzierile. Anul viitor tranzitarea municipiului Beiuș se va face fluent pe noua centură”, a adăugat Ilie Bolojan.  

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anterior A fost lansată licitația pentru Parcul Industrial Marghita

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor