Contact

Centura Nojorid | Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici

Acasă > Infrastructură > Centura Nojorid | Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici

Consiliul Județean Bihor a aprobat luni, 15 noiembrie, în ședința extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui nou drum de legătură între Oradea și Nojorid.

Noul drum va asigura legătura dintre Centura Oradea – cartierul Grigorescu și Nojorid, spre localitatea Livada, spre centrul comunei și spre Apateu, prin două brațe rutiere. Practic, drumul va funcționa ca o centură a comunei Nojorid.

Centura va avea o lungime totală de 8,3 kilometri, cu o lățime de 7 metri, având câte o bandă pe sensul de circulație. De-a lungul drumului se va amenaja o pistă de biciclete, cu o lățime de 1,5 metri.

La intersecția cu drumul spre Livada, o zonă cu multe accidente, se va amenaja o girație. Din această girație și până la aeroport, drumul național va fi lărgit la 4 benzi. Noul drum ce va funcționa ca o centură a Nojoridului, plus lărgirea la 4 benzi a drumului național, va fluidiza circulația la intrarea în Oradea, dinspre Arad. Licitația pentru contractarea lucrărilor se va organiza în această iarnă, la pachet cu centura Sântandrei. În primăvara anului viitor vom începe efectiv lucrările, dacă nu se lungesc procedurile de achiziție. Într-un an și jumătate drumul va fi gata. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene. Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Oradea și a celei din Nojorid”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul de hotărâre „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lotul 2: Sector II (DJ797D, DJ797G, DJ797E, DJ797F) și Sector III (DJ797C)” cuprinde și indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sântandrei. Valoarea totală pentru realizarea celor două centuri se ridică la 129.978.290,53 lei, inclusiv TVA.

Anterior A fost aprobat Proiectul Tehnic al Centurii Oșorhei

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor