Contact

Centura Sânmartin | A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Acasă > Infrastructură > Centura Sânmartin | A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Astăzi, 3 iunie, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Centura Sânmartin. Documentul a fost parafat la sediul Consiliului Județean Bihor de către Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Călin Roman, directorul Erbașu Transilvania.

La semnarea acestuia au participat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Eugen Cecan, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și Sanda Bogdan, șefa Biroului Drumuri Județene din Direcția Tehnică a Consiliului Județean Bihor.

Autoritatea județeană și constructorul au convenit reducerea termenului pentru proiectarea și execuția centurii de la 17 la 14 luni. Termenul pentru lucrările propriu-zise este de 12 luni.

Proiectantul ar trebui să finalizeze proiectul tehnic în două luni, iar în luna august a acestui an ar urma să înceapă lucrările. Mulțumesc Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăriei Sânmartin pentru parteneriat ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că licitația a fost câștigată de asocierea formată din CONSTRUCTII ERBASU (Leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK. Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei, fără TVA.

Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Anterior Locuri noi de joacă în Criștioru de Jos, finanțate cu premiul de la ,,Luna curățeniei” 2021

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor