Contact

Centura Sânmartin | Stadiul lucrărilor: 90%

Acasă > Infrastructură > Centura Sânmartin | Stadiul lucrărilor: 90%

Lucrările la drumul de legătură dintre Municipiul Oradea și Sânmartin au ajuns la un stadiu fizic de 90%. Acestea se concentrează în zona Centurii Oradea, la pasajul subteran pentru pietoni și bicicliști și asfaltarea tronsonului afectat de lucrări.

Pasajul subteran va asigura continuitatea pistei de biciclete din Oradea, de pe lângă pârâul Peța, până în Băile Felix. Circulația auto va fi asigurată de pasajul suprateran. În 3 săptămâni se vor termina lucrările de asfaltare în zonă și se va redeschide circulația pe 2 benzi pe sens. Până la jumătatea lunii mai centura Sânmartin va fi deschisă circulației”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În perioada următoare, se vor așterne straturile de bază și de legătură în zona rampelor, iar în paralel, va începe turnarea ultimului strat de asfalt (de uzură) pe întreaga lungime a traseului. Constructorii vor începe, de asemenea, instalarea parapetelor de protecție, a sistemului de iluminat, a panourilor fonoabsorbante, a consolelor și marcajelor rutiere.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmartin are o lungime de 5,75 km, la care se adaugă bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, de 2,27 km.

Traseul pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai. Ocolește Băile Felix și revine în DN 76 la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.

Deschiderea circulației în luna mai va descongestiona tranzitul prin Sânmartin. Atât cei care circulă pe relația Beiuș – Deva, pe centura Oradea, dar și cei care locuiesc în comuna Sânmartin, vor avea de câștigat: timp, circulație mai sigură și mai puțină poluare”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și prin Programul Transport 2021 – 2027.

Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anterior Gaz în peste 80 de comune și orașe din Bihor, până în 2030

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor