Contact

Centura Sânmartin, undă verde de la Guvern

Acasă > Infrastructură > Centura Sânmartin, undă verde de la Guvern

În ședința de Guvern de miercuri, 23 februarie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sânmartin, proiect denumit „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin”.

În luna martie ar urma să fie adoptată o nouă Hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor, procedură care se va finaliza în toamna acestui an.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, precizează: „În aceste zile, echipa de achiziții a Consiliului Județean Bihor evaluează documentațiile care însoțesc cele 4 oferte. Ne propunem să adjudecăm câștigătorul licitației până la sfârșitul lunii martie. Dacă totul merge bine, în 2-3 luni de la semnarea contractului vom avea proiectul tehnic gata. Pe baza acestuia, firma câștigătoare va putea începe lucrările. Trebuie să le terminăm până la sfârșitul anului viitor, finanțarea fiindu-ne asigurată până atunci. Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut din ministerele avizatoare, Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi și echipei tehnice din Consiliul Județean Bihor! La terminarea acestui proiect, circulația pe Drumul Național 76 Oradea- Deva, în zona metropolitană a Oradiei, va fi fluentă”.

Vă reamintim că au fost depuse patru oferte pentru proiectarea și execuția Centurii Sânmartin. Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Centura Sânmartin este realizată printr-un parteneriat dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Hotărârea de Guvern nr. 62:

https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2022/02/HG-62.pdf?fbclid=IwAR3MT0T-DOPuTyGi9hs_7uaAEDovK2gJzWEigwBWQcWxPAut9P7nXFW30t0

Anterior 12 platforme noi de colectare a deșeurilor în județul Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor