Contact

Centura Sântandrei | Stadiul lucrărilor: 95%

Acasă > Infrastructură > Centura Sântandrei | Stadiul lucrărilor: 95%

Lucrările la drumul de legătură dintre Oradea și Sântandrei se apropie de final. Stadiul fizic de execuție este de peste 95%.

Constructorii lucrează la turnarea stratului de uzură pe accesurile laterale, la compactarea acostamentului și la așternerea stratului de asfalt pe ultima porțiune a centurii, la capătul dinspre Palota.

De astăzi se fac și marcajele, toate celelalte lucrări fiind realizate. Până la sfârșitul săptămânii viitoare centura va fi gata de deschidere. Ne propunem ca de luni, 20 mai, să fie deschisă circulației. Centura Sântandrei va fi prima, din cele 5 centuri din zona metropolitană a Oradiei, ce va fi deschisă traficului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Centura Sântandrei are o lungime de 5 kilometri. Traseul începe de pe drumul actual de legătură dintre Oradea și Sântandrei, de pe strada Bujac, ocolește localitatea prin nord și se termină la ieșirea spre Girișu de Criș, în drumul județean 797.

Noul drum face parte din lotul 2 al obiectivului de investiții „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, din cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”. În cadrul aceluiași lot se realizează și Centura Nojorid, de 8,4 kilometri.

Lucrările sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclus. Termenul de execuție a fost stabilit la 18 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor (februarie 2023). Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor” fac parte Centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia și drumul de legătură dintre Biharia și Paleu, modernizarea DJ 763 Padiș – Ic Ponor și reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca, cu o valoare totală de 130 de milioane de euro.

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la 8 drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km:

  • Centura Aleșd – 5,8 km
  • Centura Beiuș – 9,3 km
  • Centura Sântandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sânmartin – 8 km
  • Centura Oșorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.
Anterior Campusul Școlar pentru învățământ dual | Oferte pentru digitalizare

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor