Complexul de bazine de înot din Salonta, recepționat

Acasă > Infrastructură > Complexul de bazine de înot din Salonta, recepționat

Astăzi, 12 septembrie, a fost făcută recepția la finalizarea lucrărilor la complexul de bazine de înot didactice din Municipiul Salonta. La recepție au participat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, președintele Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD), Vitalyos Barna, primarul Municipiului Salonta, Török László, viceprimarul Municipiului Salonta, Horváth János, și reprezentanți ai firmei de construcții.

Complexul din Salonta are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea proiectului este de 8 milioane de lei, TVA inclus, iar firma responsabilă de execuție este SC Davinci SRL.

Vă reamintim că sunt șapte astfel de proiecte în tot județul. Cele din Săcueni, Nucet și Salonta au fost recepționate și sunt în curs de finalizare alte patru astfel de baze în Valea lui Mihai, Marghita, Beiuș și Ștei.

Bugetul alocat pentru întreaga investiție este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția Municipiului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.

Bazinele didactice de înot vor fi destinate școlilor pentru inițierea elevilor, iar după orele de înot acestea pot fi deschise şi pentru agrement. Specialiștii în sănătate recomandă pentru prevenția obezității practicarea a minimum 150 de minute de efort fizic moderat/săptămână. Dintre activitățile sportive recomandate, înotul aduce beneficii multiple atât pentru prevenția obezității, cât și pentru dezvoltarea musculoscheletică armonioasă, prevenția bolilor cardiovasculare și a diabetului, prevenția și tratamentul bolilor osteoarticulare. De asemenea, includerea programelor didactice de înot în activitatea copiilor a determinat reducerea incidenței înecului.

Anterior Gunoaie aruncate la marginea drumului | Continuă controalele

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor