Curățenie de primăvară în județul Bihor

Acasă > Mediu > Curățenie de primăvară în județul Bihor

Astăzi, 24 aprilie, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a fost într-o vizită de lucru  comunele Finiș, Lazuri de Beiuș și orașul Ștei pentru a discuta cu primarii despre situația din localitățile pe care le conduc. În zonă a întâlnit o echipă de muncitori, beneficiari ai venitului minim garantat, care strângeau deșeurile, precum și utilaje care curățau șanțurile.

Astăzi am fost în vizita de lucru la Primăria din Finiș, iar la plecare spre Primăria din Lazuri de Beiuș m-am bucurat să întâlnesc mai multe persoane beneficiare de ajutor social care se ocupau de curățarea marginilor drumului, la ieșirea din localitatea Tărcaia (pe Drumul Județean 764F). Îi felicit pe toți ceilați primari care au făcut deja acest lucru. În felul acesta vom reuși să avem un județ curat”, a precizat Mircea Mălan.

Vă reamintim că în scopul atingerii acestui obiectiv, Consiliul Județean Bihor a semnat pe 22 ianuarie 2021 un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor. Obiectivele acestui protocol sunt, printre altele, implicarea beneficiarilor de cu venit minim garantat apți de muncă în ecologizarea și menținerea curățeniei în județ și monitorizarea permanentă a planurilor de acțiune sau de lucrări de interes local realizate de primării, precum și a situațiilor lunare privind beneficiarii de ajutor social.

În județul Bihor sunt, în medie, 3.100 de persoane care încasează lunar venitul minim garantat, 1.600 dintre acestea fiind apte de muncă. Conform datelor oficiale din luna noiembrie 2020, beneficiarii de ajutor social ar fi prestat, în total, aproximativ 35 de mii de ore de muncă. Unitățile Administrativ-Teritoriale (U.A.T.) cu cei mai mulți beneficiari de ajutor social apți de muncă sunt: Lugașu de Jos (112 beneficiari), Lăzăreni (98) și Suplacu de Barcău (75). Plățile efectuate în fiecare lună în județul Bihor pentru venitul minim garantat sunt în valoare de 10,2 milioane de lei.

15

Tot în acest scop, în luna decembrie 2020, a fost semnat un protocol între Consiliul Județean Bihor, Instituția Prefectului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Poliție Județean și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT. Printre obiectivele acestui protocol se numără colectarea selectivă a deșeurilor, identificarea zonelor de depozitare ilegală a deșeurilor și ecologizarea acestora cu prioritate și menținerea curățeniei.

Vă reaminim, de asemenea, că de la începutul anului președintele Consiliului Județean Bihor și cei doi vicepreședinți au început o campanie de lucru în tot județul care presupune vizite la fiecare primărie.

Anterior Bugetul pentru investiții, dublu față de anul 2020

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor