Contact

Drumul de legătură Oradea – Autostrada Transilvania, finalizat

Acasă > Infrastructură > Drumul de legătură Oradea – Autostrada Transilvania, finalizat

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a vizitat astăzi, 22 martie,  drumul de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada A3, alături de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. Circulația se va deschide circulației pe 28 martie.

Aceștia au fost însoțiți de Florin Birta, primarul Municipiului Oradea, Dumitru Țiplea, prefectul județului Bihor, și Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Acest proiect este foarte important pentru județul Bihor și pentru regiunea noastră din două puncte de vedere. În primul rând, leagă județul cu Autostrada Transilvania care este la 15 km nord de Oradea. Deschiderea acestui tronson va descongestiona circulația în zona metropolitană, va reduce numărul de accidente și va face ca Oradea să fie legată direct cu Europa. A doua chestiune importantă este că aici va fi capătul drumului expres Arad- Oradea. Vom avea atât legătura pe culoarul strategic nord – sud, dar și legătura între cele două autostrăzi ale României la capătul de vest”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Drumul de legătură cu Autostrada Transilvania (A3) are 19 kilometri. Traseul pornește de pe Calea Sântandrei, de pe Centura Oradea, se îndreaptă spre nord, trece peste Șoseaua Borșului (unde sunt prevăzute coborâri), mai apoi peste calea ferată Episcopia – Ungaria și drumul județean 190 și se continuă până la A3.  

Până la sfârșitul acestei luni vom avea un nou drum de mare viteză pe care se va circula în România. Sunt 19 km cu profil mixt – drum expres și drum național- care vor permite tranzitarea zonei și vor contribui și mai mult la dezvoltarea județului Bihor”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Vă reamintim că în luna februarie 2024 a fost lansată licitația pentru execuția Drumului Expres Arad – Oradea. Acesta se va lega la drumul de legătură cu A3 prin cel mai mare nod rutier din județul Bihor.

Anterior Campusul Școlar pentru Învățământ Dual | Lansare licitație pentru digitalizare

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor