Contact

Echipamente pentru ISU Bihor, din bugetul Consiliului Județean Bihor

Acasă > Societate civilă > Echipamente pentru ISU Bihor, din bugetul Consiliului Județean Bihor

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a participat joi, 19 mai, la un eveniment organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor, unde au fost prezentate noile dotări ale pompierilor militari.

La finalul anului trecut, din fondurile alocate de Consiliul Județean Bihor, au fost achiziționate trei containere Abroll tip rezervor pentru transport apă, prevăzute cu motopompe transportabile și tunuri de apă. Un singur container poate transporta 12.000 litri de apă necesară pentru stingerea incendiilor. Consiliul Județean Bihor a alocat aproximativ 450 de mii de lei pentru această investiție.

Aceste dotări fac posibilă intervenția mai rapidă în cazul incidentelor neplăcute, timpul de stingere a incendiilor se scurtează, pompierii având la dispoziție o cantitate suplimentară de apă. În perioada următoare vom mai dota ISU Crișana cu echipamente prin proiectul strategic pe sănătate RO-HU 449, finanțat din fonduri europene”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Prin proiectul RO-HU 449, finanțat din fonduri europene, ISU Crișana va mai fi dotat cu:

  • 1 autospecială de căutare și salvare
  • 1 dronă de căutare și salvare
  • 2 camere video termoviziune/infraroșu
  • 5 defibrilatoare automate externe
  • 10 kituri de căutare și salvare
  • 2 monitoare pacient cu defibrilator
  • 2 baloane de iluminare
  • 1 turn de iluminare

Evenimentul a fost găzduit de inspectorul șef al ISU Crișana, general de brigadă Sorin Caba, la sediul inspectoratului de pe strada Avram Iancu. Au mai participat prefectul Județului Bihor, Dumitru Țiplea, și șeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Anterior Platformele de deșeuri din județ, la un stadiu de 30-35%

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor