Contact

Evenimente culturale, organizate în comun de Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea

Acasă > Cultură > Evenimente culturale, organizate în comun de Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea

Continuă colaborarea Consiliului Județean Bihor cu Primăria Municipiului Oradea în ceea ce privește organizarea de evenimente culturale.

În ședința ordinară de joi 30 iunie, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol cu Primăria Municipiului Oradea în scopul organizării în comun a unor activități culturale în orașul reședință de județ. Noul acord se desfășoară pe o perioadă de trei ani.

Prin acest protocol se stabilesc, printre altele, următoarele obiective:

  • Realizarea unui calendar de micro evenimente culturale care să anime spațiile urbane din Oradea;
  • Deschiderea instituțiilor de cultură orădene către public prin calendarul de micro evenimente și participarea acestora la evenimente consacrate, dar și dezvoltarea unora noi;
  • Construirea unui nucleu intangibil (atmosfera și viața orașului) care să contribuie la atractivitatea orașului și a județului și la creșterea calității vieții locuitorilor din Oradea și județul Bihor;
  • Profilarea unui brand cultural local complementar cu oferta regională, care să contribuie la dezvoltarea socio-economică a orașului și județului;
  • Creșterea frecvenței activităților culturale din Oradea și lărgirea spectrului de entități culturale care să contribuie la proiecte comune pentru comunitate și turiști;
  • Eficientizarea alocării resurselor materiale și financiare pentru obținerea rezultatelor culturale de cea mai mare valoare și cu adresabilitate largă.

Activitățile culturale sau evenimentele programate vor fi realizate de toate instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor, cu sprijinul și colaborarea Primăriei Oradea.

Activitatea de promovare la nivel local, național și internațional va fi responsabilitatea Primăriei Municipiului Oradea, prin Agenția pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), și a Consiliului Județean Bihor, prin Agenția de Management a Destinației (AMD).

Consiliul Județean Bihor are în subordine două instituții publice de spectacole (Teatrul „Regina Maria” și Teatrul „Szigligeti Szhinhaz”), o instituție publică de concerte (Filarmonica de Stat Oradea), un muzeu (Muzeul ”Țării Crișurilor”), o bibliotecă (Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”) și un așezământ cultural (Centrul de Cultură al Județului Bihor). 

Protocolul va fi valabil până la data de 31 decembrie 2024.

(Sursă foto: Facebook: Visit Oradea)

Anterior Centura Beiuș, prelungită înspre Delani | Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor