Contact

Fonduri europene pentru pasajul suprateran din Oșorhei | S-a semnat contractul de finanțare

Acasă > Infrastructură > Fonduri europene pentru pasajul suprateran din Oșorhei | S-a semnat contractul de finanțare

Astăzi, 22 aprilie, s-a semnat, de către Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru pasajul suprateran situat la ieșirea din Oșorhei spre Cluj.

Noul pasaj va fi construit peste girația existentă, la intersecția cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oșorhei și DN1. Acesta va avea o lungime totală de 402 metri (pasajul propriu-zis + rampe) și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație.

Proiectul „Amenajare intersecție denivelată între DJ 767M și DC 44 în vederea creșterii siguranței traficului” este finanțat prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 62.204.155,51 lei, echivalentul a 12.531.559,59 euro, inclusiv TVA. Sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor. Licitația pentru proiectare și execuție este în desfășurare.

Vă reamintim că este în lucru și Centura Oșorhei, care a ajuns la un stadiu de execuție de peste 65%. Se lucrează, de asemenea, la Inelul Rutier Metropolitan, un nou drum de 17 kilometri, care va asigura legătura între drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva și Arad, și se va intersecta cu centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv centura Oșorhei, Nojorid și Sânmartin. Lucrările au ajuns la un stadiu de peste 25%.

Proiectele de infrastructură derulate de Consiliul Județean Bihor care asigură conectivitatea rutieră cu Municipiul Oradea și zona metropolitană vor duce la o fluență mai bună a circulației și vor scurta timpii de deplasare în cea mai aglomerată zonă a județului Bihor, în direcția Cluj, pe DN1.

Anterior Asfalt pe Centura Oșorhei

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor