Contact

Guvernul, undă verde pentru Centura Beiuș

Acasă > Infrastructură > Guvernul, undă verde pentru Centura Beiuș

Guvernul României a adoptat astăzi, 6 iulie, hotărârile privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Centura Beiuș și reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru o porțiune de teren cu o suprafață de 14.850 de metri pătrați, rezultată în urma extinderii culoarului de expropriere în zona comunelor Tărcaia și Finiș. 

Hotărârea privind procedurile de expropriere prevede: „Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, prevăzut la art. 1, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Varianta de ocolire Ștei”, aferent Etapei I – Centura Beiuș, situate pe raza localităților Beiuș, Finiș, Drăgănești și Tărcaia, din județul Bihor, sunt în cuantum total de 533,98 mii lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, conform Legii bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport rutier”, titlul 58 „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.01 „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR„.

Detaliile privind cele două acte normative aprobate pot fi consultate la link-ul următor: https://sgg.gov.ro/1/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-06-07-2022/.

Vă reamintim că proiectarea și execuția lucrărilor vor fi realizate de Asocierea Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri. La această lungime se adaugă prelungirea înspre localitatea Delani, de 2 km.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anterior Reabilitarea drumului Aștileu – Roșia, la un stadiu de peste 65%

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor