Contact

Întâlnire cu operatorii de transport marfă

Acasă > Transport > Întâlnire cu operatorii de transport marfă

Având în vedere acțiunile de control efectuate pe drumurile județene în ultima perioadă, s-a constat faptul că operatorii de transport marfă au dificultăți în a aplica în mod corespunzător prevederile OUG 43/1997 privind încărcarea efectivă a mijloacelor de transport.

Prevederile actului normativ sus menționat pot părea discordante, la o primă vedere, în ceea ce privește gradul de încărcare per total vehicul sau ansamblu și gradul de încărcare pe axe. Din acest motiv, deseori apar încălcări aparent involuntare ale normelor legale, fapt ce duce în cele din urmă la deteriorarea suprafeței de rulare.

Pentru a evita pe viitor atât degradarea drumurilor județene, cât și sancționarea operartorilor de transport marfă, Consiliul Județean Bihor organizează o întâlnire cu toți operatorii interesați și cu furnizorii de materiale. Se va explica detaliat modul de încărcare efectiv, cum se obține Autorizația Specială de Transport, modul corect de întocmire a solicitărilor, precum și măsurătorile premergătoare necesare pentru fiecare vehicul în parte.

Scopul Consiliului Județean Bihor nu este de a aplica sancțiuni, ci de a preveni degradarea drumurilor județene, astfel încât suprafața acestora să se prezinte în condiții optime care să ofere siguranță tuturor participanților la trafic.

Întâlnirea va avea loc marți, 21 iunie, la ora 17:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Bihor, cu sediul în Parcul Traian, nr. 5. Pentru a putea răspunde eventualelor întrebări, la discuții vor fi prezenți și reprezentanți ai Poliției Rutiere și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Trasporturi Rutier (ISCTR).

Anterior Centre de educație ecologică în zonele turistice din Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor