Contact

„Laptele și cornul” | Zece primării din Bihor fac achiziții proprii

Acasă > Infrastructură > „Laptele și cornul” | Zece primării din Bihor fac achiziții proprii

În ședința ordinară de joi, 16 septembrie, Consiliul Județean Bihor a aprobat derularea procedurilor de atribuire a contractelor sau a acordurilor – cadru pentru achiziția produselor pentru programul „Laptele și cornul” din școli, numit oficial „Programul pentru școli al României”.

Consiliul Județean Bihor va organiza astfel procedurile pentru 91 de unități administrativ – teritoriale (UAT) din 101, iar în perioada următoare va demara licitația publică pentru achiziționarea produselor care se distribuie prin acest program pentru o perioadă de doi ani școlari și anume, 2021-2022 și 2022-2023.

Cele 10 UAT-uri care și-au asumat realizarea procedurilor aferente „Programului pentru școli al României” în perioada 2021-2023  sunt: Beiuș, Cociuba Mare, Dobrești, Hidișelu de Sus, Lugașu de Jos, Lunca, Oșorhei, Pietroasa, Șoimi și Tărcaia.

Noi încurajăm ca primăriile să își asume desfășurarea procedurilor și achiziția acestor produse, pentru că nu se poate să nu identifice în zona lor un producător de lactate, produse de panificație și fructe. Procedurile sunt mult simplificate, produsele ar putea fi aprovizionate rapid și ar ajunge pe masa elevilor proaspete în permanență. Am depins de publicarea Hotărârii de Guvern privind metodologia și aprobarea Ordonanței de Urgență privind rectificarea bugetară, iar lansarea licitației pentru cele 91 de UAT-uri va fi în perioada următoare”,  a precizat Călin Cal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Finalizarea licitației deschise pentru UAT Județul Bihor este prognozată în luna decembrie, dar pentru UAT-urile care și-au asumat responsabilitatea derulării Programului pentru școli al României, licitația se poate finaliza mult mai rapid, întrucât procedura simplificată (pentru achiziții de până la 1 mil. Lei, fără TVA) și achiziția directă (până la 135.000 lei, fără TVA) presupun termene mai scurte și proceduri simplificate.

Totodată, aceste UAT-uri pot susține dezvoltarea firmelor din zonă prin contractarea unor produse locale care vor ajunge proaspete și la timp elevilor și preșcolarilor beneficiari.

Anterior A fost inaugurat primul bazin de înot didactic

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor