Contact

Lucrările la Centura Aleșd, gata să înceapă

Acasă > Infrastructură > Lucrările la Centura Aleșd, gata să înceapă

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri, 16 martie, proiectul de hotărâre privind exproprierea terenurilor afectate de proiectul Centurii Aleșd. Aceasta este ultima procedură necesară demarării lucrărilor.

Suprafața totală expropriată este de 130.755 de metri pătrați, suma necesară despăgubirii pentru aceste imobile ridicându-se la 5,778 milioane lei. Fondurile vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Vă reamintim că săptămâna trecută a fost selectat constructorul care va realiza lucrările. Acesta este asocierea formată din firmele Drum Asfalt și Trameco. Valoarea ofertei câștigătoare este de 74,8 milioane lei, fără TVA. Dacă nu vor fi depuse contestații, contractul de proiectare și execuție ar urma să fie semnat până la sfârșitul lunii martie.

Proiectantul are două luni să realizeze proiectul tehnic. La începutul verii vom începe lucrările de execuție. Într-un an de zile, conform contractului, lucrările trebuie finalizate. În vara anului viitor traversarea orașului Aleșd, spre Cluj, Oradea și Zalău, se va face mult mai fluent. Centura va avea două brațe care pornesc dinspre Tinăud și Aleșd. Cel scurt, spre Peștiș și Zalău, cel lung ocolește Aleșdul printre Crișul Repede și cartierul de blocuri și se termină în DN 1 între Aleșd și Lugașu de Jos”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Centura Aleșd este cel mai avansat proiect din cele trei pe care Consiliul Județean Bihor le realizează în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Centurile Aleșd, Beiuș și Sânmartin vor fi finanțate cu fonduri europene.

Până la începutul lunii aprilie ne propunem să stabilim constructorii ce vor realiza centura Beiuș și drumul ocolitor al comunei Sânmartin. După un an și jumătate de muncă, în vara acestui an se vor vedea primele rezultate, începutul lucrărilor. Mulțumesc colegilor și partenerilor noștri pentru stadiul în care am ajuns cu proiectele. Din vară, va fi rândul constructorilor să-și facă datoria. Până la sfârșitul anului viitor aceste proiecte trebuie finalizate”, a mai menționat Ilie Bolojan.

Anunțul privind Hotărârea Guvernului: https://bit.ly/35XMh9b

Anterior Date de contact pentru ajutorarea cetățenilor ucraineni

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor