Contact

Maratonul de Business – „rePORNIM ECONOMIA”, la Oradea

Acasă > Economie > Maratonul de Business – „rePORNIM ECONOMIA”, la Oradea

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a participat marți, 8 iunie, la Maratonul de Business „Repornim Economia”. 

Printre subiectele abordate în cadrul reuniunii s-au numărat bugetul alocat de Consiliul Județean Bihor pentru investiții, dezvoltarea zonei metropolitane pentru a crește atractivitatea economică și a stimula piața forței de muncă, avantajul oferit de parcurile industriale, precum și reformele si proiectele care vor fi finanțate prin PNRR.

„25% din forța de muncă din Oradea este recrutată din zona metropolitană, de la distanțe de până la 30-40 de kilometri. Este important ca acești oameni să ajungă în condiții cât mai bune la locurile lor de muncă și, de asemenea, să recrutăm și alți oameni, pentru că există zone în care șomajul poate fi diminuat. Consiliul Județean Bihor lucrează la câteva centuri ocolitoare ale localităților din zona metropolitană a Oradiei, în așa fel încât timpul de tranzitare a acestora să se reducă semnificativ. De asemenea, mai lucrăm la trei proiecte care au tot un rol de mobilitate. Este vorba de centurile ocolitoare ale localităților Aleșd și Beiuș și de Drumul Expres Oradea – Arad, Vrem ca Oradea și județul nostru să devină un nod de transport rutier conectat cu Europa și București. De asemenea, un proiect important pentru noi este nu doar să aducem oamenii de la locuințele lor către Oradea, ci să susținem apropierea locurilor de muncă de casele celor care locuiesc la 50-60 de kilometri de Oradea, sens în care lucrăm la proiectarea a patru parcuri industriale la Aleșd, Beiuș, Ștei și în zona Marghita, astfel încât să existe un acces mai bun la forța de muncă situată la limitele județului Bihor. Partea de conectivitate aeriană a județului Bihor este o altă chestiune importantă pentru noi. Avem un deficit de conectare atât pe relația București, cât și extern.  Pentru noi este o prioritate să conectăm aerian Oradea pentru cei care fac investiții, pentru turiști și pentru partenerii de afaceri”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.  

Evenimentul a fost organizat de Camera Franceză de Comerț si Industrie în Romania (CCIFER), Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj și Timișoara, cu sprijinul Agențiilor Consulare ale Franței la Cluj și Timișoara. Maratonul de Business a început pe 7 iunie și se încheie pe 11 iunie și se desfășoară în format hibrid la Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara.

Anterior Parcul Industrial din Săcueni își așteaptă investitorii

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor