Contact

Nod rutier important, la intersecția dintre DX Arad-Oradea și legătura cu A3

Acasă > Infrastructură > Nod rutier important, la intersecția dintre DX Arad-Oradea și legătura cu A3

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat într-o conferință de presă susținută marți, 21 septembrie, modificarea proiectului Drum Expres Arad – Oradea la joncțiunea cu legătura Centura Oradea – Autostrada A3.

În prezent, sunt prevăzute două proiecte majore de infrastructură rutieră pe teritoriul județului Bihor: Autostrada Transilvania (tronsonul de la Biharia) și Drumul Expres Arad-Oradea, cel din urmă aflat în faza de documentații tehnice. Un alt proiect important aflat în execuție este legătura Municipiului Oradea cu Autostrada A3, un drum de 19 kilometri.

Drumul de legătură cu A3 pornește de pe Calea Sântandrei, de pe Centura Oradea, și se îndreaptă spre nord, până la intersecția cu șoseaua care leagă astăzi zona Cazaban din Oradea de localitatea Sântandrei. La intersecția celor două trasee este prevăzută o girație.

Președintele Consiliului Județean Bihor a explicat ce modificări vor fi realizate în acea zonă, ca urmare a intersecției dintre legărura cu A3 cu viitorul Drum Expres – Arad Oradea:

S-a stabilit ca joncțiunea între DX Arad – Oradea și drumul de legătură cu A3 să se facă în zona acelui sens giratoriu inițial. S-a configurat și s-a aprobat această soluție de joncțiune. De la o simplă girație care ne-ar fi blocat circulația la joncțiunea dintre cele două drumuri, iar studiile de trafic au confirmat asta, avem o racordare cu pasaje supraterane și bretele de viraj dreapta, în așa fel încât din orice direcție vii, poți să urci pe unul dintre cele două drumuri. E cert că peste doi ani acesta va fi cel mai importat nod rutier al județului Bihor”.

Pasajul de pe drumul de legătură cu Autostrada A3 va fi realizat de actualul constructor, în cadrul proiectului aflat în derulare. Un alt pasaj suprateran va fi construit în zona străzii Meșteșugarilor care va racorda Municipiul Oradea cu viitorul nod rutier.

În ceea ce privește stadiul Drumului Expres Arad – Oradea, președintele Consiliului Județean Bihor a precizat că documentația tehnică ar putea fi finalizată în luna octombrie.

Anterior Aeroportul Oradea se dezvoltă: linie de tramvai, parcare supraterană și hotel

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor