Contact

Noi amenzi pentru deșeuri aruncate la marginea drumului

Acasă > Mediu > Noi amenzi pentru deșeuri aruncate la marginea drumului

În ultimele două săptămâni, alte trei persoane au fost surprinse de camerele video aruncând deșeuri la marginea drumurilor. Acestea au fost sancționate cu câte 10.000 de lei.

Consiliul Județean Bihor și instituțiile partenere au prezentat la jumătatea lunii decembrie rezultatele din cadrul protocolului „Un județ mai curat”. Până în acel moment, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, au fost identificate și sancționate 33 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, valorarea totală a sancțiunilor ajungând la 240.000 lei. De asemenea, au fost confiscate trei autovehicule folosite la transportul deșeurilor.

Persoanele au putut fi depistate cu ajutorul unor camere de supraveghere mobile, achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

Sistemele de supraveghere au fost amplasate, prin rotație, în șapte locații: Țețchea, Pădurea Neagră, Beiuș, Remeți, Cauaceu, Aleșd și Miersig. Controalele vor continua și anul viitor, iar camerele de supraveghere vor fi montate și în alte zone cu probleme.

Vă reamintim că la finalul anului trecut Consiliul Județean Bihor a încheiat un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT.

Consiliul Județean Bihor acționează, împreună cu instituțiile partenere, în mai multe direcții: (1) stabilirea unor standarde de curățenie, penalități explicite și responsabilități clare pentru cei implicați, (2) operaționalizarea sistemului de colectare a deșeurilor, (3) accesarea fondurilor europene pentru salubritate și mediu, (4) înființarea unor platforme de colectare separată a deșeurilor în orașele din județ, (5) gestionarea câinilor fără stăpân, (6) curățenia în zonele turistice, (7) proiecte pentru conservarea mediului și (8) acțiuni de educare și voluntariat. În acest scop, au fost încheiate parteneriate și cu alte instituții și autorități locale.

Anterior Parcul Științific și Tehnologic a primit avizul de la urbanism

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor