Contact

Ofertă câștigătoare pentru terminalul cargo

Acasă > Transport > Ofertă câștigătoare pentru terminalul cargo

Consiliul Județean Bihor a selectat compania care va realiza terminalul cargo pe Aeroportul din Oradea. Comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta depusă de compania SC CTPARK IOTA SRL.

Firma va realiza o investiție în valoare totală de 32.078.869 de euro (echivalentul a 223 euro/mp), în condițiile în care suma minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 3.597.225 de euro, respectiv 25 euro/mp. Proiectul presupune construirea unor clădiri (depozit, hangar) în valoare de 25,7 milioane de euro și realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro.

Alte elemente esențiale ale ofertei câștigătoare sunt nivelul redevenței și crearea a 100 de locuri de muncă. Redevența propusă de SC CTPARK IOTA SRL este de 0,6 euro/mp/an, în condțiile în care cota minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 0,32 euro/mp/an. Raportat la întreaga suprafață a terenului, de 143.880 mp, nivelul redevenței este stabilit la 86.333,4 euro/an, respectiv 2.158.335 euro/25 ani. Dreptul de superficie acordat companiei asupra terenului este de 25 de ani.

Calea de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor aeronavelor din incinta R.A. Aeroportul Oradea și terminalul cargo va fi cuprinsă, liberă de sarcini, în proprietatea publică a Județului Bihor.

Investița va fi derulată în trei faze:

  • prima fază a proiectului, în sumă de 10,9 milioane Euro și care reprezintă 34% din total investiție propusă, va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022;
  • a doua fază a proiectului, în sumă de 11,8 milioane Euro și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din total investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023;
  • a treia fază a proiectului, în sumă de 9,4 milioane Euro și care, împreună cu faza unu și doi, reprezintă 100% investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023.

S.C. CTPARK IOTA S.R.L. este parte din grupul CTP, principal dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane mp suprafață închiriabilă în mai multe țări europene (Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda). CTPARK IOTA S.R.L. este o societate cu răspundere limitată, înființată în anul 2018, cu sediul situat în parcul logistic CTPark Bucharest, sat. Dragomirești – Deal, comuna Dragomirești – Vale.

Anterior Drum modernizat între Dobrești și Vârciorog

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor