Contact

Parcul Industrial Beiuș | S-a semnat contractul de execuție

Acasă > Infrastructură > Parcul Industrial Beiuș | S-a semnat contractul de execuție

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și reprezentantul companiei SC Dumexim SRL au semnat astăzi, 26 aprilie, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș. La semnarea documentului a participat și Gabriel Popa, primarul Municipiului Beiuș.

Valoarea contractului penru proiectarea și execuția proiectului „Înființare parc de specializare inteligentă Beiuș” este de 27.274.953,77 lei, inclusiv TVA. Durata acestuia este de 9 luni (3 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție).

Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contractele de finanțare pentru toate cele patru parcuri noi din județ, din Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei, au fost semnate. Finanțarea europeană cuprinde și fonduri care pot fi accesate de companiile care vor concesiona parcele în parcurile industriale.

Parcul de Specializare Inteligentă Aleșd are o valoare totală de 22,5 milioane lei (4,5 milioane euro), o suprafață de 86.559 mp și 11 parcele disponibile pentru agenții economici interesați.

Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș are o valoare totală de 44 milioane de lei (8,9 milioane euro), o suprafață totală de 175.183 mp și 16 parcele.

Parcul de Specializare Inteligentă Marghita are o valoare totală de 30,7 milioane lei (6,2 milioane euro), o suprafață de 114.900 mp și 9 parcele pentru operatorii economici.

Parcul de Specializare Inteligentă Ștei are o valoare totală de 27,7 milioane lei (5,6 milioane euro), o suprafață de 138.883 mp și 25 de parcele.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc.

Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități.

Anterior Consiliul Județean, în slujba bihorenilor | Raport de activitate 2020 – 2024

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor