Parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului în Munții Apuseni

Acasă > Turism > Parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului în Munții Apuseni

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a avut marți, 9 martie, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Alba, găzduită de primarul orașului Câmpeni din județul Alba. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre un parteneriat care va duce la dezvoltarea celor două județe, în special în zona Munților Apuseni.

„La propunerea Consiliului Județean Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract cadru de colaborare între județele noastre care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs, în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori. Se cuvine să îi mulțumesc domnului primar din Câmpeni, Alba pentru că a găzduit această întâlnire și domnului președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pentru acest parteneriat pe care județele noastre, și suntem convinși că și județul Cluj, îl vor demara începând din acest an, în așa fel încât în următorii ani proiectele de infrastructură rutieră, proiectele de turism și cele de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe. Ne vom întâlni și cu domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, pentru o colaborare în trei”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Prin acest parteneriat se urmărește punerea în valoare și conservarea zonei carstice, un singur concept de turism și un plan unitar de promovare, indiferent de județul pe care sunt administrativ situate zonele montane. Direcțiile de specialitate ale celor două consilii județene vor colabora pentru adoptarea reglementărilor urbanistice pentru zona montană, pentru promovarea mestesugurilor si produselor locale și în vederea colaborării între serviciile Salvamont și Salvaspeo. 

2

Vă reamintim că în prezent Consiliul Județean Bihor pregătește modernizarea Drumului Județean 763 din zona Padiș, la limita cu județul Cluj, aflat pe teritoriul comunei Budureasa. Drumul județean leagă zona Boga – Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele din județul Cluj, km 35+100 – 45+100 (L= 10,00 km).

Anterior Aplicație integrată pentru gestionarea deșeurilor din județul Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor