Contact

Pasaj suprateran la ieșirea din Oșorhei spre Cluj

Acasă > Infrastructură > Pasaj suprateran la ieșirea din Oșorhei spre Cluj

Consiliul Județean Bihor a adoptat în ședința extraordinară de miercuri, 13 aprilie, un acord de asociere cu Primăria Comunei Oșorhei pentru întocmirea documentațiilor necesare  realizării unui pasaj suprateran la ieșirea din localitatea Oșorhei, pe direcția Cluj.

Necesitatea acestui proiect a apărut ca urmare a trei proiecte care se realizează în zonă. Primele sunt Centura Oșorhei și Inelul Rutier Metropolitan, care vor face joncțiunea cu drumul național DN1 la ieșirea din Oșorhei spre Cluj, în sensul giratoriu de la Fughiu. Cel de-al treilea proiect pe care urmează să îl contractăm în perioada următoare este Inelul Metropolitan de Nord care ar putea să pornească din acest sens giratoriu”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Potrivit acordului, Consiliul Județean Bihor alocă în 2023 suma de 270.000 lei pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate și monitorizează implementarea acestei faze a proiectului.

Primăria Oșorhei alocă 100.000 lei în acest an pentru realizarea studiilor de specialitate și a documentațiilor tehnice de specialitate (studiu geo, studiu topo, studiu de trafic sau alte studii, dacă este cazul).

Având în vedere situația actuală din zona respectivă, cu sensul giratoriu care are o rază mică și o zonă de șanțuri destul de mari în stânga și dreapta, considerăm că pregătirea unui proiect de pasaj suprateran care să preia o parte din traficul care este astăzi acolo, ar ajuta atât la descongestionarea traficului de pe Centura Oșorhei, dar și la o fluență mai bună în anii următori”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor.

Aceste documentații sunt pregătite în vederea depunerii unei cereri de finanțare cu fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional pentru proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare intersecție denivelată, aferentă DJ767 J în localitatea Oșorhei, Județul Bihor”.

Anterior <strong>Drumul Expres Arad – Oradea, în etapa de proiectare</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor