Contact

Pasaje pentru pietoni și bicicliști, pe sub Centura Oradea

Acasă > Infrastructură > Pasaje pentru pietoni și bicicliști, pe sub Centura Oradea

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de astăzi, 20 decembrie, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a patru pasaje pietonale pe sub Centura Oradea.

Cele patru pasaje vor fi construite pe sub drumul național Centura Oradea, la intersecție cu DN76 (lungime: 42 metri), cu strada Apateului (lungime: 58 metri), strada Czaran Gyula (lungime: 59 metri) și în zona Arenei Sportive (lungime: 90 metri). Fiecare pasaj va avea o lățime de patru metri, cu scări, lifturi și rampe de acces.

Pasajele pietonale au rolul de a facilita trecerea pietonilor sau a bicicliștilor de o parte și de alta a Centurii Oradea, lucru care va reduce numărul accidentelor pietonale. O parte din pietoni, neavând pe unde să treacă regulamentar, se angajează în treceri ilegale. Foarte probabil, lucrările la aceste patru pasaje vor putea începe în primăvara-vara anului viitor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală estimată a celor patru pasaje pietonale este de 55 milioane lei, cu TVA, echivalentul a peste 11 milioane de euro (pasaj Centura Oradea – DN76: 11.058.868,87 lei, cu TVA; pasaj Centura Oradea – str. Apateului: 15.655.981,62 lei, cu TVA; pasaj Centura Oradea – str. Czaran Gyula: 14.383.477,33 lei, cu TVA și pasaj Centura Oradea – Arena Sportivă: 13.820.960,61 lei, cu TVA). Durata de execuție a pasajelor este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri externe nerambursabile. În scopul realizării acestor investiții, au fost încheiate acorduri de parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anterior Acces mai ușor pentru bihoreni la servicii medicale de calitate

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor